Не так давно ми з нетерпінням чекали повідомлень із Казані, де відбувалася ХХVІІ Всесвітня літня Універсіада. І щодня дізнавалися про успіхи українських атлетів. Батьківщина гідно вшанувала своїх спортивних героїв. На урочистій зустрічі їх вітали віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр освіти і науки Дмитро Табачник, президент Спортивної студентської спілки України, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень та інші посадовці.

Серед учасників Універсіади-2013 було 370 українських студентів із 90 вищих навчальних закладів, які змагалися за нагороди у 23 видах спорту. З медалями повернулися представники 42-х вітчизняних університетів.
— Наші хлопці та дівчата здобули 77 медалей: 12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових. За кількістю нагород ми — у призовій трійці після росіян та японців, набагато випередивши чимало знаних спортивних держав, —розповів голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, керівник української делегації на Універсіаді в Казані Євген Баженков. — Ми переконані, що успішні старти наших спортсменів та їхніх тренерів сприятимуть пропаганді здорового способу життя не тільки серед студентів, а й серед широких верств населення. Хочу подякувати ректорам і керівникам спортивних кафедр вищих навчальних закладів, спортивним товариствам, національним федераціям і Спортивній студентській спілці України за вагомий внесок у підготовку та успішні результати нашої збірної на Універсіаді в Казані.
Під час зустрічі Дмитро Табачник зачитав Указ Президента України Віктора Януковича від 25 липня 2013 року № 392/2013, згідно з яким за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України чемпіони та призери Універсіади та їхні тренери отримали державні нагороди.
Після вручення відзнак ми поспілкувалися з новоспеченими орденоносцями.
Ольга Харлан, чемпіонка Універсіади-2013 з фехтування: «Приємно отримати державну нагороду. Хоча, коли виходиш на фехтувальну доріжку, то не думаєш про такі речі, а прагнеш сконцентруватися на поєдинку із суперницею, яка також мріє про перемогу. Завжди виграє той, хто краще підготовлений. А вже потім виплескуєш бурю емоцій. Цього разу Комітет з фізичного виховання та спорту, який очолює «спартаківець» Євген Баженков, провів велику організаторську роботу під час підготовки та виступів нашої команди в Казані».
Олександр Гвоздик, чемпіон Універсіади-2013 з боксу: «Величезна подяка нашій державі за увагу до спортсменів, які успішно захистили честь України на Всесвітніх літніх студентських іграх у Казані. Ми постійно відчували всебічну підтримку рідного краю».
Григорій Верзун, директор Центральної дитячо-юнацької спортивної школи ФСТ «Спартак»: «Присвоєння мені звання «Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України» — оцінка роботи всього нашого колективу, всіх тренерів спартаківського товариства, які успішно працюють з юними спортсменами, готуючи надійну та гідну зміну національній збірній України. Це додає оптимізму в щоденній рутинній роботі».