Ціни на м’ясо на тернопільських ринках порівняно із зимовими і весняними дещо знизилися. Якщо на свинині це не так помітно, то на яловичині доволі відчутно. Кілограм телятини чи яловичини коштує 50 гривень, можна купити непогане м’ясо і за 45. Це приблизно на 5 гривень менше, ніж доводилось платити ще кілька місяців тому. Добре покупцям, але не селянам. Заготівники за кілограм великої рогатої худоби в живій вазі в першому півріччі платили 12 гривень, свиней — 15,6. За даними головного управління Держстатистики в області, це на 20,6 відсотка менше на яловичині й на 1,6 — на свинині, ніж у січні—червні минулого року.
Трохи впали ціни й на молоко та молокопродукти. Якщо літр молока а магазині менш як за 7 гривень не купиш, то на ринку воно коштує 5,5—6, літр сметани — 24—30, кілограм м’якого сиру — 24—26, що значно нижче, ніж у торговельних закладах. Селянам також вигідніше торгувати самим, ніж здавати молоко переробним підприємствам, яке в них приймають в середньому по 2 гривні за літр, тоді як у сільгосппідприємств — по 3,2. Привезений із Польщі твердий сир коштує стільки само і навіть менше, ніж виготовлений на місцевих заводах. У магазинчику, неподалік мого дому, багато макаронів, сирів, олії та інших видів харчів, вироблених в Італії, Польщі. Нерідко вони вищої якості, а коштують не набагато більше, ніж вітчизняні продукти.
За борщовим набором також вигідніше йти на ринок. Ціни там нижчі та й з бабусями можна поторгуватися. Ось тільки міська влада пообіцяла нещадно витісняти всіх, хто торгує у недозволених місцях. За словами міського голови Сергія Надала, на паспортизованих ринках є достатньо місць. Якщо говорити про м’ясні та молочні ряди, то їх окупували перекупники, які бабусю з пляшкою молока чи півником навряд чи пустять. Боротися з ними ніхто не береться. Зробити ціни доступнішими міг би гуртовий сільськогосподарський ринок, облаштувати який уже котрий рік обіцяють у Тернополі.
Загалом індекс споживчих цін в області за січень—червень цього року порівняно з відповідним періодом минулого становив 99,6 відсотка (на 0,6 відсоткових пунктів нижче, ніж загалом в Україні).
Що почім у Тернополі? Кілограм свинини — 45—55 гривень, яловичини — 45—50, сала — 25—28, масла — 58—65, борошна — 3,6—4,6, гречки — 6,5—7,9, рису — 7,5—9, цукру — 5,9—6,5, яєць (десяток) — 8 гривень магазинні, 12 — домашні, кілограм картоплі — 2,5—4, капусти — 3—3,5, моркви — 6—7, буряку — 5—6, цибулі — 7—8, огірків — 4—6, помідорів — 4—7. 
Фруктові ряди заповнені як місцевою продукцією, так і привозною.
Тернопільська область.