Після акції протесту кіровоградських приватних вантажоперевізників («Голос України» за 12.07.2013) їх представників запросили в облдержадміністрацію до участі в перемовинах за круглим столом.
Заступник голови обл-держадміністрації Олександр Чернявський, представники Державтоінспекції, Держстандартметрології та Асоціації вантажних перевізників України обговорили не вирішені найбільш проблемні та актуальні питання, що змусили перевізників вдатися до акції протесту, щоб привернути увагу влади і підкреслити — правила повинні бути однакові для всіх.
За словами водіїв, у сфері вантажних перевезень лобіюються інтереси певних великих компаній-перевізників. Хоча норма закону має бути одна для всіх. Адже згідно з правилами дорожнього руху вантажопідйомність усіх автомобілів не повинна перевищувати 38 тонн. Для тих, хто перевищує таку норму, штраф за кожну понаднормову тонну — 0,99 євро.
«Зараз ми всі возимо по 20 тонн, а великі компанії — по 50—60 тонн вантажу. Їм усюди зелена дорога і ніхто не зупиняє. А ми можемо взагалі втратити роботу», — вкотре поскаржилися перевізники.
Голова Кіровоградського відділення Асоціації вантажних перевізників України Анатолій Голованов назвав основні пропозиції перевізників області: створення для всіх учасників ринку вантажоперевезень, і приватних, і державних компаній-перевізників, рівні конкурентні умови щодо застосування до них силовими структурами Правил дорожнього руху України, зокрема — в частині накладання штрафних санкцій за перевантаження транспортного засобу; введення обмеження на застосування «тахографів» перевізниками, які здійснюють перевезення в межах України, зокрема в період жнив; облаштування на автошляхах області майданчиків для відстоїв вантажного транспорту.
Учасники зустрічі також визнали, що з метою поліпшення ситуації з вантажними перевезеннями є необхідність внесення низки змін до чинного законодавства.
До кінця цього тижня перевізники мають передати на розгляд облдержадміністрації усі свої пропозиції з додатком — переліком місць для облаштування майданчиків для відстою вантажного транспорту.
 
Кіровоградська область.