Власникам і керівникам ресторанів, кафе, барів із Гощанського, Здолбунівського, Дубенського, Демидівського, Костопільського, Млинівського, Радивилівського, Острозького та Сарненського районів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості презентували можливості підготовки висококваліфікованих кухарів, кондитерів, барменів, офіціантів, майстрів ресторанної справи. І, звичайно ж, показали їм матеріально-технічну базу навчального відділення з підготовки фахівців туристичної сфери, готельного господарства та ресторанної справи.

Після ознайомлення із навчальною кухнею та перегляду фільму «Піонер дорослої освіти» про увесь спектр професій і напрямів підвищення кваліфікації, за якими здійснюється навчання у РЦПТО ДСЗ, гостей запросили на майстер-класи. До речі, їх ініціаторами стали самі роботодавці, котрі захотіли побачити, яких сучасних технологій навчають у центрі профтехосвіти служби зайнятості.

Оскільки цього дня проходила кваліфікаційна атестація барменів, вони показали своє вміння та практичні навички, приготувавши для роботодавців різноманітні коктейлі. Цього дня дехто з роботодавців відразу запропонував роботу випускникам-барменам.

Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок продемонструвала прийоми виготовлення з цукрової мастики прикрас для оздоблення кондитерських виробів, а також роботу кондитерського принтера, який дає змогу прикрасити торти і тістечка будь-якими малюнками, символами чи навіть портретами.

Дивувала гостей мистецтвом карвінгу (вирізування по овочах та фруктах) Наталія Тис (на знімках). Роботодавці відразу висловили бажання організувати для своїх кухарів короткотермінове підвищення кваліфікації, щоб опанувати такі сучасні технології. Майстер-клас з кейтерінгу (виїзного обслуговування) провела виїзна ресторація «Кульбаба» — партнер навчального закладу, який приймає на виробничу практику слухачів курсів.

Своїми враженнями від побаченого роботодавці поділилися під час круглого столу «Можливості Державної служби зайнятості щодо забезпечення потреби роботодавців у кваліфікованих працівниках у сфері готельно-ресторанного бізнесу у світлі вимог нового Закону України «Про зайнятість населення».

— Оснащення та навчальні програми РЦПТО ДСЗ дають можливість підготувати висококласних фахівців, головне, щоб у них було бажання працювати та вдосконалюватися, — сказала власниця кафе із Здолбунова Тетяна Шалигіна.

Валентина Желєзна, яка має кафе у Костополі, теж задоволена співпрацею із службою зайнятості, і тепер, побачивши на власні очі, як можна навчити працівників, готова поглиблювати партнерські стосунки. Петро Головайчук — підприємець з Тучина Гощанського району запропонував організувати «кущові» виїзні майстер-класи для персоналу діючих закладів, щоб підвищити якість обслуговування населення та оволодіти сучасними технологіями.

— Ми сьогодні переконались у правильності вислову «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», — сказав, підсумовуючи результати зустрічі і звертаючись до роботодавців, директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. — Служба зайнятості сьогодні пропонує вам, роботодавцям, усебічне сприяння у підготовці кваліфікованих кадрів. Побачивши базу навчання, уміння наших майстрів і випускників, ви зможете поповнювати свої трудові колективи сучасними фахівцями, створювати нові робочі місця, розвивати свої заклади, вдосконалювати якість послуг. А служба зайнятості пропонує вам найрізноманітніші форми співпраці, зокрема й ті, які передбачені новим законодавством про зайнятість. Разом ми зможемо зробити наш край привабливішим для інвестицій, підвищити його туристичний потенціал, одночасно створюючи можливості забезпечення роботою мешканців Рівненщини.

Фото надані Рівненським обласним центром зайнятості.