Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації» наближає Україну до європейських стандартів. Про це заявила народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко (на знімку), повідомляє прес-служба ПР.
«Тепер громадяни будуть чітко знати, кому належить той чи інший ЗМІ. Тобто можливості ховатися за фіктивними фірмами й іменами у реальних власників практично мінімальні. Адже цей нормативний акт вносить зміни до законів про друковані ЗМІ та про телебачення і радіомовлення. Зокрема, якщо одним із співзасновників газети або телерадіоорганізації є фізична особа, пов’язаними з нею людьми вважаються також члени її сім’ї, спільно з якими вона контролює відповідні ЗМІ», — пояснила народний обранець. Також важливо, підкреслила парламентарій, що цей закон підписаний напередодні вільнюського саміту, котрий відбудеться в листопаді. Отже, Україною виконано ще одне з її зобов’язань. Це наближає нас до європейських стандартів, до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
«Поява такого законодавчого акту стала можливою тільки завдяки злагодженій роботі Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради. Адже цей законопроект є урядовим, його розглянув і ухвалив парламент, а Президент своїм підписом підтвердив відповідні устремління нашої країни. Це зайвий раз доводить, що тільки злагоджена робота гілок влади здатна дати результат. І необхідно менше слів про демократію, а більше справ і кроків у її просуванні», — наголосила 
О. Бондаренко.