Закон «Про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік» дозволить забезпечити установи охорони здоров’я новими автомобілями екстреної медичної допомоги. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна БахтеЄва (на знімку), коментуючи підписання цього закону Президентом Віктором Януковичем.
«Підписання даного закону є дуже важливим кроком, спрямованим на забезпечення подальшої реалізації реформи медичного обслуговування населення, що розпочалася в країні. Адже серед інших змін до держбюджету цей закон передбачає впровадження нової бюджетної програми «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для установ охорони здоров’я України», — зазначила депутат. Вона наголосила, що забезпечення доступної, своєчасної і якісної екстреної медичної допомоги є однією з головних умов успіху ініційованої Президентом України реформи медичного обслуговування населення. «Нагадаю, щорічно бригадами швидкої медичної допомоги в нашій країні за викликами здійснюється понад 13 млн. виїздів. Однак наявний у вітчизняній системі охорони здоров’я санітарний транспорт, його оснащення не відповідають сучасним вимогам. За наявними даними, на сьогодні для повного задоволення потреби у оновленні парку санітарного транспорту системи екстреної медичної допомоги необхідно закупити 2868 автомобілів типу В (це звичайні карети «швидкої») і 412 реанімобілів (автомобілі типу С)», — додала політик.
Для фінансування нової бюджетної програми, як повідомляє прес-служба народного депутата, з державного бюджету поточного року має бути виділено 922 млн. грн. «Це дасть змогу забезпечити закупівлю для установ охорони здоров’я України 1 тисячі нових автомобілів екстреної медичної допомоги, що має закрити найгострішу, першочергову потребу системи охорони здоров’я в зазначеному автотранспорті», — повідомила Тетяна Бахтеєва. 
«Упевнена, що при збереженні надалі такого підходу протягом 2013—2015 років нам удасться повністю обновити існуючий парк автотранспорту екстреної медичної допомоги. І тим самим реалізувати одне з основних і першочергових завдань реформи вітчизняної системи охорони здоров’я», — вважає вона.