В Ужгороді відбулося представлення субпроекту Закарпатської області на участь у проекті Світового банку з реформування регіональних систем охорони здоров’я (на знімку). Головна мета — своєчасне та якісне надання медичних послуг хворим із серцево-судинними хворобами.

Участь у церемонії взяли координатор проектів Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Карло Беллі, очільники області, управління охорони здоров’я і профільних медзакладів.
Заплановано створити сателітні центри обласного клінічного кардіологічного диспансеру в містах Мукачеве і Хуст, забезпечити їх сучасне оснащення. Робота таких центрів дасть змогу скоротити час від виникнення симптомів до надання невідкладної допомоги, а відповідно — знизити відсоток летальних випадків від гострих коронарних синдромів у пацієнтів. Крім того, буде поліпшено оснащення кардіологічних відділень закладів охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів.
У рамках проекту також передбачено створити реєстр пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, що дасть змогу забезпечити належний інформаційний супровід хворого на різних стадіях надання медичної допомоги, закупити комп’ютери та обладнання для навчання медперсоналу тощо.
Як повідомив заступник начальника облуправління охорони здоров’я Володимир Брич, на реалізацію проекту заплановано витратити чотири мільйони доларів з коштів Світового банку та 400 тисяч доларів — з обласного бюджету.
Закарпатська область.
Фото прес-центру ОДА.