З початком розслідування справи про виведення в офшори 77 мільйонів гривень керівники ПАТ «Сумське НВО імені Фрунзе» виїхали з міста. Підозрювані в ухилянні від сплати податків генеральний директор Олексій Ц., його заступник із фінансів Павло І. та директор із продажу Ігор В., як кажуть свідки, покинули Суми вночі, вимкнувши при цьому свої мобільні телефони.

 Як з’ясувалося, головні топ-менеджери машинобудівного підприємства, залишивши напризволяще 12-тисячний колектив, зненацька пішли «у відпустку» того само дня, коли інформація про мільйонні зловживання з’явилася у місцевих ЗМІ. Керівництво заводу не лише перерахувало у зарубіжні банки 77 млн. грн., а й не сплатило податків на суму майже п’ять мільйонів.

Нині управлінням Міндоходів у Сумській області відкрито кримінальне провадження. За інформацією прес-секретаря цього відомства Наталії Шаповал, оборудка була виявлена співробітниками управління спільно з працівниками СБУ. Слідча група до документації, яка була захована у сейфі службового гаража директора з економічної безпеки Євгенія Ш., пробивалася мало не з боєм. Броньовані двері відкривали із застосуванням спецзасобів. Із сейфа було вилучено кілька мішків важливих документів, які проливають світло на оборудку. Кримінальне провадження лише розпочалося, а у слідчих уже голови пухнуть від розмаху афери.

Сумська область.