У Кам’янці-Подільському може з’явитися канатна дорога, яку запропонував збудувати потенційний інвестор. За пропозицію вхопилися обласні чиновники, сподіваючись вирішити і транспортну проблему цього туристичного центру. 

«У Кам’янці-Подільському немає електротранспорту, — розмірковує начальник відділу транспорту, зв’язку та дорожнього господарства управління інфраструктури та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації Петро Тарасюк. — Будівництво канатної дороги в десятки разів дешевше, ніж впровадження тролейбусів або трамваїв, тож є велика ймовірність, що цей проект втілиться у життя. Це буде принадою і для туристів, їх потік збільшиться, принесе додатковий прибуток».

Найближчим часом, повідомив пан Тарасюк, проект обговорять із владою Кам’янця-Подільського. Проте для останньої ідея спорудження «канатки» не є новою. Очільники міста вже зустрічалися з бізнесменом із Західної Європи, котрий хотів будувати таку дорогу, але так і не розпочав втілювати задум у життя. Що йому перешкодило, невідомо. 

Кам’янчани сумніваються, що «канатка» замінить наземний транспорт, адже вартість квитка тут значно дорожча, ніж у традиційній маршрутці. Та вони схвалили б таку дорогу навколо Старого міста, яка дасть можливість оглянути всі його пам’ятки за одну поїздку.