У позашкільних закладах районів Кіровоградської області тривають заходи з навчання дітей правил безпеки життєдіяльності. У Новоукраїнському районному будинку дитячої творчості рятувальники зустрілися з вихованцями місцевого пришкільного табору. 

Дітям показали, як працюють пожежники. Капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла про те, які страшні наслідки можуть спричинити пустощі з вогнем. А після показових виступів сапер групи піротехнічних робіт Сергій Резніченко попередив про небезпеку старих боєприпасів.

Діти з нетерпінням чекали на участь у тематичних конкурсах, адже тут можна не лише проявити спритність, а й відчути себе справжнім рятувальником. Малеча змагалася у швидкості одягання бойового спорядження рятувальників та протигазів. Разом з іншими дітьми в конкурсах брала участь дівчина С’юзі зі Сполучених Штатів Америки, яка приїхала до Новоукраїнки за програмою обміну.

Хлопчаки та дівчата провели півтори години не лише цікаво, а й корисно. А американка повезе на батьківщину серед інших вражень ще й спогади про спілкування з українськими рятувальниками.

Кіровоградська область.

С’юзі (праворуч) приміряє бойовий одяг рятувальника.

Співробітниця Новоукраїнського райвідділу УДСНС Наталія Негря з новоукраїнськими дітьми під час проведення конкурсів.

Фото надане управлінням ДСНС у Кіровоградській області.