«Жовті вовки» показали зуби і трохи налякали...
Футбол. Ліга Європи. Другий кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 25 липня.
«Дачія» (Молдова, Кишинів) — «Чорноморець» (Україна, Одеса). 2:1. Голи: Гай, 26, Орловський, 45+3, Орбу, 64. Перший поєдинок — 0:2.
«Дачія»: Матюгін, Огада, Орловський (Павлов, 50), Ілеску, Посмак, Соппо, Орбу (Одія, 76), Михайлов, Кркотич, Столеру (Баракоєв, 63), Овсянников. Тренер — Ігор Негреску.
«Чорноморець»: Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанелло, Сантана, Гай (Валієв, 65), Бобко, Рієра (Бакай, 46), Антонов, Джедже, Самодін (Діденко, 68). Тренер — Роман Григорчук.
Рефері — Сердар Гезюбююк (Нідерланди).
Кишинів. Стадіон «Зімбру». 3 720 глядачів. 23 градуси.
У першій половині зустрічі одесити мали помітну перевагу, а в середині тайму забили гол. Отож, загальний рахунок став 3:0 на користь «Чорноморця». Здавалося, що і надалі на нашу команду чекає безхмарне життя. Однак на останній доданій хвилині перед перервою «жовті вовки» (так називають «Дачію» вболівальники) вперше вищирили зуби — у штовханині біля воріт «моряків» Орловський управно зіграв на випередження.
У другому таймі гра вирівнялася і господарі доволі часто загрожували воротам Безотосного. І, зрештою, вийшли вперед, знову забивши зблизька. З тією лише різницею, що досвідчений Орбу вразив ціль ударом головою.
Втім, після цього вже нікому не вдалося провести бодай одну результативну атаку. І «Чорноморець» за підсумками двох поєдинків став переможцем. У третьому раунді він зустрінеться з клубом «Црвена Звезда» (Сербія, Белград).
Ще одна наша команда — донецький «Металург» — на цьому етапі зіграє з албанським «Кукесом». Матчі третього раунду відбудуться 1 і 8 серпня.
*** 

Водні види спорту. Барселона (Іспанія). Чемпіонат світу. У стрибках у воду з 10-метрової вишки українка Юлія Прокопчук виграла бронзову медаль.