Представники Світового банку в Україні перевірили, як було освоєно кредит на реконструкцію комунальної водомережі у Кам’янці-Подільському. «Ми просто вражені тими результатами, яких вдалося досягти місту», — прокоментував директор банку з питань України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.
Делегація оглянула об’єкти, на яких проводили модернізацію. Особливу увагу було приділено автоматизованій диспетчерській службі. Проект уже фактично завершується. Наразі розпочато роботи з будівництва самопливного колектору на вулиці Смотрицькій, що є останньою частиною програми. Тому керівництво банку вирішило на власні очі пересвідчитися, наскільки гроші витрачено за призначенням і з якою перспективою.
«Наш проект спонукав комунальне підприємство «Міськтепловоденергія», що освоювало ці кошти, до подальшого розвитку, впровадження нових технологій з енергозбереження, захисту навколишнього середовища», — зазначили кредитори. Нагадаємо, кредит на суму 42 мільйони гривень було отримано під 0,5 відсотка на 17 років. «Найголовніше, що наша позичка сприяє розвитку місцевої громади, — наголосили представники дирекції Світового банку. — Ми готові до подальшої співпраці».
 
Делегація Світового банку інспектує освоєння кредиту на модернізацію водогону в Кам’янці-Подільському.
Фото автора.