Службові особи ВАТ «Здолбунівський завод нестандартного обладнання» підробляли документи, щоб приховати 309 тисяч гривень боргів із заробітної плати своїм працівникам. Такий факт виявила прокуратура району.
На підприємстві з кінця 2010-го по червень 2013 року умисно та безпідставно, порушуючи вимоги Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, обліковували у документах бухгалтерської звітності заборгованість із заробітної плати як депоновану (невиплачену у встановлений строк). Насправді ж на рахунках підприємства не було коштів і жодних грошей робітники заводу не отримували.
Так керівники підприємства намагалися уникнути відповідальності за невиплату зарплати. І все ж за цим фактом прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України — службове підроблення. Для організації проведення подальшого досудового розслідування матеріали перевірки скеровані до Здолбунівського райвідділу міліції. Тим часом у прокуратурі Рівненської області повідомили — у рамках справи про банкрутство на заводі введено процедуру санації, під час якої боржнику вдалося укласти договір купівлі-продажу однієї з будівель і за рахунок отриманих коштів розрахуватися з усіма працівниками.
Рівненська область.