Позавчора у Міністерстві молоді та спорту України відбулася прес-конференція, присвячена ІX Всесвітнім іграм, які з 25 липня по 4 серпня триватимуть у місті Калі (Колумбія).
У заході взяли участь міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, чемпіон Європи з джіу-джитсу Іван Настенко, абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу Лариса Соловйова та віце-чемпіон світу з ушу Дмитро Баток.
Під час виступу міністр зазначив, що з кожним роком Всесвітні ігри стають дедалі популярнішими: «Якщо в перших змаганнях брали участь 1265 спортсменів, то на останніх, котрі відбулися 2009 року в Китаї, — 4747. На ІХ Всесвітніх іграх нашу збірну представлять 87 атлетів, які змагатимуться у 17 видах спорту. До складу команди увійшли 22 чемпіони світу, 6 чемпіонів Європи, 18 призерів чемпіонатів світу і 33 — Європи».
Також Равіль Сафіуллін наголосив на тому, що вже підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до якого преміальні переможцям та призерам Всесвітніх ігор збільшаться на 50 відсотків і становитимуть: за «золото» — 30 тисяч доларів, за «срібло» — 25, за «бронзу» — 15 тисяч.
Фото з сайту Міністерства молоді та спорту України.
Равіль Сафіуллін (ліворуч) та Ілля Шевляк.