У Києві відбулися загальні збори клубів української Професіональної хокейної ліги (ПХЛ). На тому зібранні столичні «Компаньйон» та «Сокіл», вінницькі «Патріот» і «Гайдамаки», а також білоцерківський «Білий Барс» підтвердили свою участь у наступному чемпіонаті України. Турнір утретє проводитимуть під егідою ПХЛ.

Приємно, що через кілька днів після зборів і львівські «Леви» заявили про намір брати участь у чемпіонаті. Про це повідомив директор клубу Михайло Чіканцев.
— Участь у наступному сезоні ми вже письмово підтвердили. Тепер готуємо для ПХЛ пакет гарантійних документів, — розповів він. — Можна з упевненістю казати, що команда у нас буде. Але нині я не готовий вести мову про якісь кадрові рішення. Можу лише повідомити, що «Левів» очолить кваліфікований тренер. Він і займатиметься комплектацією складу».
А от харківське «Динамо» з невідомих причин свого представника на загальні збори ліги не відправило. Втім, з харків’янами тривають перемовини щодо їхньої участі у змаганнях.
Натомість столичний «Беркут» був представлений на зустрічі, але від виступу в чемпіонаті України 2013/2014, на жаль, офіційно відмовився.
На загальних зборах прийняли відставку Юрія Загороднього, а виконувачем обов’язків генерального директора ПХЛ призначили Юрія Говоруху, котрий був керівником адміністративного департаменту ліги. Ім’я нового очільника дізнаємося за місяць.
Потенційним дебютантом ПХЛ міг би стати клуб з Івано-Франківська, але це питання поки що залишається відкритим. Президент ФХУ Анатолій Брезвін повідомив, що дуже ймовірна поява хокейної команди в Луганську, де у вересні завершиться зведення льодової арени. Тамтешні ентузіасти хочуть створити клуб і заявити його в ПХЛ якщо не цього, то наступного року. Так само у вересні, за словами пана Брезвіна, мають завершити спорудження арен у Севастополі та Дружківці.
Третій чемпіонат ПХЛ попередньо має розпочатися в другій половині вересня. Більше деталей стане відомо 26 липня, коли зустрінуться власники команд. За авторитетною інформацією, перші особи клубів обговорюватимуть не лише підготовку до найближчого чемпіонату, а й перспективи ПХЛ на наступні роки.
Фото Євгена КРАВСА.
ХК «Львів» залишається у ПХЛ.