Комуністична партія виступає категорично проти запровадження другого рівня пенсійної системи, пропонованого Міністерством соціальної політики. Про це заявив народний депутат Валентин Матвєєв (на знімку), повідомляє прес-служба КПУ.
На думку парламентарія, запровадження другого рівня ще більше наблизить владу до реалізації поставленого завдання з перекладання забезпечення на плечі самих пенсіонерів. «З досвіду Росії видно, що така система є абсолютно провальною. Адже однаково пенсійна система субсидіюється з бюджету, оскільки гроші, відкладені громадянами на рахунки, знецінились. А тому й прибутки у фондах украй низькі», — зазначив він.
Очевидно, на думку народного обранця, пенсійна реформа спричинить не тільки дефолт соціальний, а й як наслідок — економічний, що спровокує зростання безробіття. Це означає подальше масове закриття і банкрутство підприємств, збільшення дірки в бюджеті, фактично знищення експортних потужностей країни.
Саме тому, підкреслив В. Матвєєв, Компартія наполягає на реформуванні не пенсійної системи, а економіки — будівництві нових заводів, поверненні в держвласність комунальних підприємств, уведенні держмонополії на ринок алкогольно-тютюнових виробів тощо.