У селі Залухів День святих апостолів Петра і Павла відзначили особливо велелюдно. Хоча місцевий храм і не носить їхні імена. Однак чарівна природа і привітні люди ось уже кілька років поспіль збирають гостей звідусіль. 
А журналістка Мішель із Нью-Йорка, яка побувала тут уперше, просто шаленіла від захоплення первозданною красою. Утім, сумувати не довелося нікому. Неабияким сюрпризом для всіх став зведений напередодні свята в центрі села чудовий літній амфітеатр. Того дня на його сцені виступав уже знаний тут народний ансамбль пісні і танцю «Колос» Торчинського будинку культури.
Справжній фурор викликала поява відомого співака, народного артиста України Володимира Гришка. Багатьох зачарували роботи місцевих майстрів народної творчості, світлини фотохудожників із Польщі. Усі петропавлівські дійства важко було навіть перелічити. А от головного організатора свята, якому дякували найбільше, тут знають усі. Адже голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк є уродженцем цього села. Тож постійно допомагає своїй загубленій серед лісів, боліт і річок малій батьківщині не зникнути на просторах України і світу.
Волинська область.
 
Журналістка з Нью-Йорка Мішель уперше набирає воду з такої криниці.


На знімку: виставка фотомайстрів «Погляд сусідів» сподобалась усім.
 
Фото автора.