Будівельні роботи на новій станції метро «Теремки» виконано на 70%, і уряд продовжує приділяти особливу увагу будівництву Київського метрополітену.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час робочої наради на станції метро «Теремки» у Києві, повідомляє Укрінформ.
«Задля створення комфортних умов для пасажирів та розвитку пасажирського транспорту в Києві уряд продовжив будівництво метро. Наразі закінчується спорудження станції «Теремки» (на знімку) Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену, будівельні роботи тут виконано на 70 відсотків», — зазначив віце-прем’єр і нагадав, що в столиці за останні три роки було відкрито п’ять станцій метрополітену.
Вілкул додав, що нову станцію «Теремки» облаштують для пасажирів з особливими потребами. Зокрема, буде встановлено чотири спеціальні ліфти та звукові інформатори напрямку руху. На платформі станції з’являться рельєфні обмежувачі, а на першу та останню сходинки спуску нанесуть контрастну фарбу.
За словами віце-прем’єра, під час будівництва станції «Теремки» використовують нові технології — сучасні прохідницькі комплекси для спорудження тунелів. Це дало змогу провести роботи під землею без перекладання магістральних інженерних мереж та комунікацій на поверхні, а також зберегти зелені насадження. Роботи відбувалися й без перекриття проїжджої частини проспекту Академіка Глушкова.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.