Президент України Віктор Янукович доручив забезпечити доступність плодоовочевої продукції для вітчизняних споживачів. Про це йшлося під час зустрічі глави держави з головою Херсонської обласної державної адміністрації 
Миколою Костяком у Криму.
«Президент чітко поставив завдання, як вона (плодоовочева продукція) буде реалізовуватися, за якою ціною, чи буде ця ціна доступна для наших людей. Усе це ми обговорили з Президентом, він дав чіткі завдання», — сказав Микола Костяк.
За його словами, сьогодні Херсонщина вирощує понад 2 мільйони тонн плодоовочевої продукції завдяки крапельному зрошенню.
Окрім того, Микола Костяк доповів Президенту про завершення збирання урожаю ранніх зернових в області. «Торік ми зібрали лише трохи більше 1 мільйона тонн зернових культур, а цього року, завдяки тим прогресивним технологіям, які сьогодні застосовуються на Херсонщині, ми зібрали вже тільки ранніх зернових понад 1 мільйон тонн», — сказав він. Голова Херсонської ОДА зазначив, що 90% цьогорічного врожаю становить продовольче зерно.
Під час зустрічі було обговорено питання протипожежних заходів при збиранні врожаю.
«Це трудове досягнення є свідченням вашої відданості хліборобській справі, наполегливості та професіоналізму. Щиро вдячний вам за невтомну працю і вагомий внесок у добробут нашої держави», — йдеться у вітанні глави держави.
Президент побажав хліборобам здоров’я, щастя, благополуччя та нових звершень в ім’я України.
До речі
Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович привітав хліборобів Черкащини з намолотом першого мільйона тонн зерна.