Оборонець молодіжної збірної Казахстану вихованець омського «Авангарду» 18-річний Станіслав Зінченко став гравцем ХК «Донбас» (Донецьк). Його після драфту КХЛ-2012 обміняли в «Барис», у складі якого він і провів весь минулий сезон. А цього міжсезоння оборонця обміняли в «Донбас». Нині він перебуває в тренувальному таборі української команди.
***
У новоствореному вінницькому ХК «Патріот» виступатимуть виключно українці. Про це заявив президент клубу — відомий арбітр Олексій Друкаренко — після загальних зборів Професіональної хокейної ліги України (ПХЛ). Його цитує офіційний сайт ФХУ:
— 23 липня наша команда вперше вийде на лід. Нами запланована інтенсивна підготовка до сезону, тож роботи буде багато. Ми залучили до складу команди відомих хокеїстів. Серед них гравці національної збірної України — Олег Шафаренко, Олександр Побєдоносцев, Віталій Люткевич, Олександр Матерухін та інші. Залучаємо також групу гравців 1994 року народження, які отримають шанс проявити себе.
У пресі фігурують астрономічні суми контрактів хокеїстів нашої команди. Навіть не знаю, звідки беруться такі цифри. Зазначу лише, що вони не відповідають дійсності. Ми орієнтуємось на український ринок. Звідси і назва нашої команди...