Суботній вечір 20 липня завершився прикрим подвійним інцидентом для міського голови Львова Андрія Садового. Невідомий двічі напав на нього — цей факт підтвердила й керівник ЦГЗ УМВСУ в Львівській області Світлана Добровольська. Обставини інциденту такі: перший напад трапився близько 18-ї години на площі Ринок біля входу до львівської міськради — невідомий підійшов до міського голови Андрія Садового і вдарив його кулаком в обличчя. Після цього Андрій Садовий написав заяву до Галицького райвідділу міліції. Оскільки міський голова Львова не користується послугами особистої охорони, то міліціонери, які розпочали оперативно-розшукові заходи, почали супроводжувати його в штатському. Вже за декілька годин, о 22 годині 30 хвилин, коли Андрій Садовий повертався з роботи додому, на перехресті площі Ринок та площі Катедральної невідомий ударив міського голову ногою у спину. Одразу після цього його і затримали міліціонери.
За словами Світлани Добровольської, нападником виявився 32-річний львів’янин. Однак чітко пояснити мотиви скоєного він поки що не може. За неофіційною інформацією, цілком ймовірно, що чоловік має психічні проблеми, водночас у момент нападу він був у тверезому стані. Правоохоронці вже порушили проти нього кримінальне провадження за ознаками статті кримінального кодексу про хуліганство, він перебуває під вартою.
Суботній інцидент для самого Садового завершився благополучно, принаймні за інформацією його прес-служби, він зумів ухилитись від удару в обличчя. За попередньою інформацією, Андрій Іванович не отримав якихось ушкоджень чи травм. Варто сказати, що сам напад відбувся у надзвичайно людному місці, адже площа Ринок, де розташована Львівська ратуша і міськрада, навіть пізно увечері є доволі людним місцем. До того ж у суботу, 20 липня, на площі Ринок відбувався 5-й міжнародний зліт шанувальників старих «ЗАЗів», а сама площа є улюбленим місцем відпочинку як львів’ян, так і численних туристів.