Біатлон. У спринтерських перегонах у жінок, котрі відкривали програму третього етапу Кубка світу в Поклюці (Словенія), збірна України зусиллями Валентини Семеренко (на знімку) домоглася чергової медалі!

Складні вітрові умови, з якими зіштовхнулися дівчата на стрільбищі, висували підвищені вимоги. І лідер нашої команди на всі сто відсотків упоралася з непростим завданням. Десять закритих мішеней, гарний хід по дистанції — і заслужене місце на п’єдесталі пошани!

На жаль, інші наші дівчата не змогли підтримати почин Валі, бо потрапили в порив вітру й втратили шанси на серйозний успіх після стрільби стоячи. Особливо прикро має бути Ользі Абрамовій, яка промахнулася двома останніми пострілами. Однак саме Оля стала другою з наших спортовок з 38-м результатом. Інші українські біатлоністки пробитися до залікової зони не зуміли.
А вище всіх у фінішному протоколі виявилася Габріела Соукалова з Чехії. Другою стала італійка Доротея Вірер, яка, хоча й промахнулася в стійці, але за рахунок швидкості обійшла на останньому колі Семеренко.
Лідер Кубка світу Кайса Макаряйнен (Фінляндія) припустилася по дві помилки на кожному з рубежів, і все, чого змогла досягти, — місце в першій двадцятці. Її найближча переслідувачка в загальному заліку Дар’я Домрачева з Білорусі з двома колами штрафу стала шостою.
У боротьбі за загальну перемогу Кайса Макаряйнен, незважаючи на невдалий спринт, зберігає впевнене лідерство. А от між другим і третім місцями Домрачевої і Семеренко тепер майже непомітна дистанція в три бали!
Фото з архіву «Голосу України».