Футбол.Анатолій Коньков може висунути свою кандидатуру на посаду президента ФФУ після конгресу, котрий має відбутися 6 березня 2015 року. Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.
— Як на мене, нічого екстраординарного не відбулося. Плановий конгрес (18 грудня), який підбив підсумки діяльності федерації за попередній рік, дає змогу підвести певну риску. Але так жити далі не можна! Притому це не я так кажу, а ті люди, які приїхали з регіонів.
Уже на найближчому конгресі буде можливість висунути нового лідера — це перше. Друге — ніхто не заперечує, щоб Анатолій Дмитрович Коньков висунув свою кандидатуру. Буде змагання досвіду, професіоналізму, ідей, програм, філософії та гармонії з футболом. От і все...
Раніше повідомлялося, що 32 колективні члени ФФУ з 47 висловили недовіру президенту федерації Анатолію Конькову і вимагають його відставки.
А Григорій Суркіс категорично відкинув можливість самому знову очолити ФФУ.
«Якщо мене дуже попросять, то я, безумовно, погоджуся приходити до Будинку футболу і допомагати. Але я ніколи не погоджуся стати президентом ФФУ. Для мене це вже в минулому», — зазначив чинний віце-президент УЄФА.
***
Анатолій Коньков висловив своє бачення ситуації:
— Думаю, якщо громада постановила, то позачерговий конгрес відбудеться. Вважаю, що на сьогодні це правильне рішення. Наскільки я впевнений у цьому? На сто відсотків. Якщо є незрозумілі речі, об’єктивні чи ні, це не може не хвилювати футбольне співтовариство. Щоб заспокоїти його, було прийнято саме таке рішення.
Голос із зали
Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін:
— Був на черговому XVІ конгресі ФФУ, де прийняли рішення про скликання позачергового зібрання, на якому буде обраний новий президент федерації. Виходячи з того, що побачив і почув, можу з повною впевненістю сказати, що наш український футбол потребує повного перезавантаження.
І починати його необхідно з найголовнішого нашого футбольного органу — членів конгресу ФФУ, які на сьогодні не в змозі поставити перед президентом федерації чіткі завдання; які беруть участь у роботі конгресів ФФУ по 15—20 років, при цьому змінюючи президента за президентом, а віз, як кажуть, і нині там — повна колективна безвідповідальність за український футбол.
Сергій Палкін упевнений, що той березневий конгрес не в змозі вибрати саме такого президента ФФУ, який змінить наш футбол на краще.
 
На знімку: голосування делегатів конгресу.
 
Фото ФФУ.