Міжфракційне об’єднання «За цифрове майбутнє України» підтримуватиме новітні технології та розвиток Інтернету в державі. Про це під час прес-конференції заявили співголови об’єднання народні депутати Ольга Бєлькова (фракція «УДАР») і Андрій Шевченко (фракція «Батьківщина»).

Нині до складу об’єднання входять 18 парламентаріїв із фракцій Партії регіонів, «Батьківщини», «УДАРу», «Свободи» та позафракційні. «Сподіваюся, що до нас ще долучаться багато прогресивних народних депутатів, які визнають важливість цифрових технологій. Адже саме технології можуть надати нашій країні того поштовху в економіці, якого не можуть, на жаль, сьогодні дати певні реформи», — сказала О. Бєлькова.

Вона повідомила, що представники кількох фракцій написали законопроект про електронну комерцію. Парламентарій сподівається, що колеги долучаться до лобіювання принципів цього документа. Також, за її словами, об’єднання співпрацює з різними парламентськими комітетами та міжнародними організаціями. «У державі вже є електронна комерція, і залишилося лише законодавчо окреслити її важливість, прогресивність та надати поштовх для подальшого розвитку», — зазначила парламентарій.

Зі свого боку А. Шевченко запевнив, що об’єднання робитиме все для збільшення числа користувачів Інтернету в країні, кращого доступу до нього, поліпшення умов ведення бізнесу в мережі тощо. За його словами, на початку 2013 року близько 20 мільйонів громадян користувалися Інтернетом.

«Ми повинні створити кращі умови для нашої науки, заохочувати нові технології у бізнесі. Це питання не просто кращих умов, а виживання і конкурентоспроможності України. Також маємо запровадити електронне врядування. Є чимало країн, в яких є чого вчитися. Приміром, Естонія — перша країна в світі, яка запровадила електронні вибори, подарувала світові скайп. А засідання уряду в них проходять в безпаперовому режимі. Тому ми робитимемо все для того, щоб Україна була успішною державою і з цифровим майбутнім», — наголосив А. Шевченко.

Інтернет змінює українську політику. Цифрове майбутнє — це не лише бізнес і нові технології, а й абсолютно нова філософія нашої влади.

Народні депутати Андрій Шевченко, Ольга Бєлькова та представник інтернет-асоціації України Олександр Ольшанський.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.