Нову форму роботи влади з людьми запровадили на Вінниччині: двічі на рік перед громадами звітують усі керівники виконавчої і представницької влади.
Нині про зроблене інформують голови районних адміністрацій і районних рад. Крім активу, в залі присутні представники громадських організацій. Зрештою, двері відкриті для всіх бажаючих. Місцеві чиновники звітують у присутності керівників області, начальників управлінь та структур, причетних до вирішення проблем громади.
Звіти керівників Іллінецького та Оратівського районів разом із представниками громад слухав народний депутат України Григорій Калетнік, обраний від 18-го округу, до якого входять названі райони.
— Це прогресивна форма роботи, — наголосив у своєму виступі перед присутніми народний депутат. — Коли одночасно стільки представників обласної і районної влади зустрічаються з людьми і разом аналізують ситуацію у кожній територіальній громаді, то всі вони беруть на себе взаємні зобов’язання і колективну відповідальність за те, що відбувається в районі. Такий формат звіту дає можливість обласній владі отримати повну інформацію про стан справ і оперативно реагувати на вирішення назрілих проблем. Формат звіту спонукає до конкретики, треба говорити людям, що конкретно зроблено для них тим чи іншим керівником, а не роздавати обіцянки. Таке нововведення на користь розвитку всіх територіальних громад, воно сприяє зміцненню місцевого самоврядування. Мені приємно, що в Оратівському та Іллінецькому районах чітко виконують розпоряджень голови облдержадміністрації Івана Мовчана.
Народний депутат також прозвітував про свою роботу перед виборцями. Представники згаданих районів у своїх виступах говорили, що Григорій Калетнік систематично працює з виборцями. Звітує не тільки під час виступів перед людьми. Робить це також через газету, яка виходить щомісяця на окрузі. Вона так і називається «Наш 18-й».
Вінницька область.
 
 
Григорій Калетнік.