У Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту показана яскрава концертна програма, створена талановитим колективом заслуженого академічного Закарпатського народного хору. В основу дійства покладено давні традиції народних гулянь, танці й пісні. На заході виступили близько сотні учасників — оркестрова, танцювальна та хорові групи. Концерт відвідали міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, народний депутат України Іван Бушко та інші поважні гості, туристи. Тих, хто завітав на свято, піснями й танцями весело зустрічали біля садиб Старого села.

— Вдячний колективу за яскравий виступ, якому не змогла завадити навіть дощова погода. Впевнений, що Закарпатський народний хор ще не раз радуватиме нас такими цікавими автентичними постановками, — зазначив Олександр Ледида.
Після концерту очільник краю вручив артистам комплекти сценічного одягу вартістю 200 тисяч гривень. У прес-центрі ОДА повідомили, що навесні учасники хору отримали 80 комплектів верхнього зимово-осіннього одягу. Загалом оновлений гардероб хору став у 320 тисяч гривень. Велика заслуга в цьому також керівника колективу, заслуженого працівника культури України Наталії Петій-Потапчук. Головним диригентом хору вона стала у 2006-му.  Після того, як колектив очолила ця ініціативна людина, заслуженому Закарпатському народному хору було присвоєно почесний статус «академічний» (2009).
Ужгород.