Футбол. Ліга Європи-2013/2014. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч. 18 липня.
«Чорноморець» (Україна, Одеса) — «Дачія» (Молдова, Кишинів). 2:0. Голи: Гай, 46, Антонов, 90+3.
«Чорноморець»: Безотосний, Бобко, Фонтанелло, Бергер, Кутас, К. Ковальчук, Гай, Джедже, Бакай (Рієра, 65), Антонов, Самодін. Тренер — Роман Григорчук.
«Дачія»: Матюгін, Посмак, Ілєску, Соппо, Кркотич (Одіа, 53), Міхальов, Столеру (Драговозов, 65), Огада, Овсянников, Камара (Шевель, 72), Лапушенко. Тренер — Ігор Негреску.
Рефері — Майкл Дін (Англія).
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 20 230 глядачів. 28 градусів.
Либонь, мало хто сумнівався, що одесити одразу заволодіють ініціативою. «Чорноморець» атакував багато, але молдавська команда більшу частину першого тайму чітко діяла в обороні. І навіть від контргри не відмовлялися.
Господарі велику перевагу реалізували одразу після перерви. Кутас пройшов правим флангом, зробив точну передачу назад до лінії карного майданчика на Гая, котрий потужним ударом увігнав м’яч у сітку — 1:0.
Але після цього «Чорноморець», варто йому віддати належне, на лаврах не спочивав, а доклав чимало зусиль для того, щоб збільшити рахунок. Бакай, Самодін, Антонов (двічі) втратили нагоди вирізнитися. Але справедливість таки восторжествувала. Одеський клуб дістав нагороду за наполегливість на останній компенсованій хвилині. Зі штрафного удару, призначеного арбітром за фол проти Рієри метрів за вісімнадцять від воріт «Дачії», Антонов влучно пробив — 2:0. Це вже дещо. І за тиждень у Кишиневі, сподіваємося, в «Чорноморця» особливих проблем не виникне.
— Загалом мене нічого не здивувало, — сказав після матчу Роман Григорчук. — Гадаю, нині у футбол уміють грати всі, а «Дачія» це робить досить добре. Вона показала себе організованою командою, в якій зібрані дуже дисципліновані футболісти. У цьому колективі гарно налагоджена позиційна оборона. Добре, що ми виграли з рахунком 2:0 і побачили наші недоліки в атаці...
***
Учора відбулося жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Суперником донецького «Металурга» на цій стадії стане переможець пари «Кукесі» (Албанія) — «Сараєво» (Боснія). Перший матч донеччани проведуть у гостях 1 серпня. Поєдинок у відповідь суперники зіграють у Донецьку 8 серпня.