Днями курсанти розташованого у Полтаві навчального центру полку «Азов» затримали трьох «мисливців» за металобрухтом. Вони серед ночі вирізали обладнання заводу газорозрядних ламп.

За радянських часів це підприємство було одним із найпотужніших в обласному центрі, однак потім різко скоротило обсяги виробництва та, зрештою, «згасло». Сьогодні його територію бійці «Азова» використовують як тренувальну базу. Тож, відпрацьовуючи навички нічної «зачистки» приміщень, в одному з покинутих цехів натрапили на трьох чоловіків, які розбирали застаріле обладнання.

Крадії, мабуть, досить тривалий час ходили сюди як на роботу, поруч стояли шість наповнених брухтом тачок. Сліди ж автомобільних шин вказували на те, що метал вивозили регулярно. А після затримання зловмисників на місці пригоди з’явився чоловік, який представився співробітником правоохоронних органів, і намагався «домовитися» з неочікуваними охоронцями, не називаючи свого прізвища і не показуючи відповідних документів. У відповідь бійці «Азова» викликали справжніх міліціонерів.

Відкрито кримінальне провадження. Не виключено, що воно виведе до розкриття масштабніших схем грабунку заводського майна.

Полтава.