До кінця нинішнього року на Дніпропетровщині планують реалізувати 344 проекти з упровадження енергозбережних систем. Останнім часом завдяки регіональній програмі з підвищення енергоефективності тут заощадили 170 мільйонів гривень. Такі цифри були озвучені на селекторній нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова.
У рамках реалізації регіональної «Програми підвищення енергоефективності й зменшення споживання енергетичних ресурсів» в області розробили й передали в Держенергоефективності України двадцять п’ять проектів з теплової санації будинків (передбачається теплоізоляція зовнішніх стін, заміна вікон та ін.) і переведення котлів на альтернативні види палива.
«Загальна вартість проектів становить понад 130 мільйонів гривень, — розповіли кореспонденту «Голосу України» в ОДА. — Зокрема, передбачається реалізувати їх у Дніпропетровську, Кривому Розі, Павлограді, Дніпродзержинську, а також у Васильківському, Петриківському і П’ятихатському районах».
Щоб зберегти тепло в домі, іноді достатньо просто зробити ремонт. Торік реалізували кілька проектів капітального відновлення будинків соцсфери й житлового фонду в Дніпропетровську й Кривому Розі.
Під час наради перед керівництвом міст і районів області було поставлено завдання проаналізувати хід виконання програм з енергозбереження й впровадження альтернативних видів палива. На найближчих сесіях місцевих рад розглянуть питання їх фінансування.
 
Дніпропетровська область.