У Володимирі-Волинському відбулося пікетування міського суду. Причиною акції протесту громади став розгляд справи за позовною заявою п’яти власників закладів, що торгують алкоголем у нічний час. Від Феміди підприємці вимагають скасувати рішення міської ради від 26 червня цього року про заборону продавати спиртне у нічний час, тобто з 22-ї до 8-ї години.

Ще 8 липня Володимир-Волинський міський суд тимчасово зупинив рішення міськради, що й обурило мешканців райцентру. Як зазначив один з організаторів акції, голова міської організації ВО «Свобода» Сергій Коба, впродовж трьох днів, доки діяло рішення про заборону нічної торгівлі спиртним, у місті було тихо і спокійно.

— Тих осіб, які оскаржили рішення депутатів, можна назвати не інакше як «алкогольною мафією». Містом не можуть керувати декілька підприємців, які нав’язують свою волю усій міській громаді, — зауважив активіст.

На мітингу лунали гучні заяви на підтримку виступаючих: «Суд, ти з громадою?», «Власники «нічників», отямтеся», «Ганьба алкогольній мафії!».

Волинська область.