Шановні друзі!
Щиро вітаю вас з професійним святом!
В Україні бути шахтарем чи металургом — це дуже відповідальна та почесна справа. Ці непрості професії наділяють людей стійким характером, наполегливістю, мужністю та силою духу.
Ваша нелегка праця гідна пошани і поваги. Сьогодні ви продовжуєте славні традиції українських металургів та шахтарів, що зародилися в роки перших п’ятирічок. Ваші підприємства займають провідні позиції у світі, роблять вагомий внесок в економічний розвиток країни.
Металургія, гірнича справа, розвідка і видобуток корисних копалин як і раніше залишаються одними з небагатьох галузей сучасної індустрії, без яких неможливо забезпечити високий технічний рівень машинобудування, нафтохімії і нафтопереробки, агропромислового та оборонного комплексів, медицини та охорони здоров’я, виробництва побутових виробів і товарів.
Переконаний, що вашим колективам під силу вирішувати найскладніші завдання. Високий професіоналізм, почуття відповідальності та відданість своїй справі служать гарантією подальшої успішної роботи галузей.
У цей святковий день бажаю всім металургам і шахтарям здоров’я, щастя, благополуччя в кожній родині, нових успіхів у праці на благо України!
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.