Занепокоєні підривом авторитету вітчизняних правоохоронних органів через резонансні врадіївські події, працівники прикарпатської міліції вирішили відповідати відкритістю на кожен випадок дезінформації, що з’являється у місцевих ЗМІ.

Після відвідин адвоката у підзахисного, який перебуває в Івано-Франківському слідчому ізоляторі, виявлено речовину невідомого походження, яку той заховав у підкладці спортивних штанів. Оскільки перед зустріччю, як того вимагає закон, також проводили обшук затриманого і нічого не знайшли, то запитання виникли саме до захисника.

Адвоката запросили до службового кабінету слідчого ізолятора для надання пояснень та з’ясування обставин, як у його клієнта саме після спілкування з ним з’явилася ця речовина. За цим фактом працівниками чергової частини СІЗО була викликана слідчо-оперативна група УМВС України в області, оскільки ці правопорушення належать до компетенції міліції.

Після цих подій на особистому веб-сайті правника, а згодом і в деяких засобах масової інформації з’явилося повідомлення про неправомірні дії працівників слідчого ізолятора. Управління державної пенітенціарної служби області, у свою чергу, вважає за необхідне поінформувати громадськість про таке: «Ніхто з працівників пенітенціарної служби та міліції не чинив тиск на правника, не погрожував та не порушував його права як громадянина України і як адвоката. Усі дії правоохоронців були спрямовані на встановлення походження цієї речовини». До речі, згаданого підзахисного якраз і підозрюють у виготовленні та реалізації наркотичних засобів.

Наразі правоохоронці проводять перевірку для з’ясування усіх обставин цієї події.

Івано-Франківськ.

Для участі в мітингу на захист міліції вийшли малюки з ясел-садка УМВС Херсонщини.

Фото Маргарити КОВАЛЕНКО.