Президент України Віктор Янукович провів у Криму низку робочих зустрічей та дав доручення. Зокрема, глава держави під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Козаком доручив забезпечити безперебійне залізничне перевезення пасажирів у літній період, а також пришвидшити роботи з ремонту автомобільних доріг.

Президент наголосив на важливості забезпечення пасажирських перевезень у повному обсязі, особливо наприкінці періоду відпусток. «Таке завдання поставлене і будемо його виконувати», — сказав В. Козак після зустрічі, повідомляє прес-служба глави держави. За його словами, йшлося також про модернізацію автошляхів та будівництво нових доріг.

Крім того, глава держави та міністр інфраструктури обговорили хід реформування морських портів України. «Президент акцентував увагу на тому, щоб усі соціальні гарантії, які мали раніше працівники портів, були збережені й навіть збільшені», — сказав В. Козак. А всі питання, пов’язані з реформуванням морських портів, вирішено обговорювати з представниками профспілок.

Президент України Віктор Янукович і голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб під час зустрічі в Криму обговорили питання функціонування агропромислового комплексу області.

Цьогоріч Черкащина демонструє високі показники порівняно з іншими регіонами України.

С. Тулуб також розповів Президентові про будівництво обласного перинатального центру, яке нещодавно розпочалося. Воно здійснюється в рамках програми «Нове життя — нова якість охорони материнства і дитинства» за ініціативи глави держави.

За попередніми підрахунками, введення в експлуатацію нового перинатального центру в Черкасах має відбутися до кінця року.

Президент також доручив уряду забезпечити пошук громадян України, які пропали безвісти 17 липня 2013 року в результаті зіткнення українського маломірного судна з катером берегової охорони Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Російської Федерації в північно-східній частині Азовського моря, в районі коси Довжанська.

Кабінет Міністрів України має вжити комплексних заходів для запобігання таким трагедіям у майбутньому, а компетентні органи — провести усебічне, повне та об’єктивне розслідування зазначеної події, — підкреслив глава держави.

Міністерству закордонних справ України доручено надати необхідну консульську допомогу громадянину України, який постраждав унаслідок зіткнення, родинам загиблих та зниклих безвісти громадян України.

Факт

Урожай пшениці на Черкащині становить 46,3 центнера з гектара, а зернових і зернобобових — близько 44 центнерів з гектара. Це більше, ніж минулого року, і кращі показники сьогодні по Україні.