Будівництво нового мосту через Південний Буг, про необхідність якого в Миколаєві говорять ось уже майже 20 років, обговорювалося в облдержадміністрації на засіданні робочої групи з питань розвитку морегосподарського комплексу регіону.
Будівництво довгоочікуваного мостового переходу розпочнеться наступного року, повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Валерій Блошенко. Питання вирішено на рівні урядів двох держав — України та Японії. Проект реалізується за рахунок кредиту японського банку JІCA. Кошторисна вартість нового мосту — 3,5 млрд. грн., він буде завдовжки 2,5 км, будівництво планують завершити протягом п’яти років.
Чудова новина для всього регіону. Зважаючи на те, що Миколаїв не може віднайти кошти на актуальний ремонт двох «старих» мостів, перспективи нового вже сприймалися з недовірою. А міст на об’їзній дорозі гостро необхідний для розвантаження міста від потоку транзитного транспорту, насамперед — вантажного. Це істотно поліпшить і екологічну ситуацію в Миколаєві.
— Будівництво підвісного мосту через Південний Буг сьогодні вирішить не тільки економічні питання, а й питання туризму, привабливості Миколаївської області, — резюмував Валерій Блошенко.
Миколаїв.