Трускавецька міська рада зіткнулася з проблемою: термін дії договорів оренди земельних ділянок родовищ мінеральних вод у Трускавці минув, а нові угоди не укладено.
Отож у всесвітній оздоровниці використовують підземні лікувальні води з порушеннями, без документів на користування земельними ділянками для обслуговування водозабірних свердловин, — вважає голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.
Народний депутат звернулася до Державної служби геології та надр, Міністерства юстиції та Державного агентства земельних ресурсів з проханням роз’яснити порядок передачі в оренду земельних ділянок. Надрокористувачі не квапляться з укладанням нових договорів оренди, оскільки прагнуть орендувати ділянки значно менших площ, що може зашкодити експлуатації родовищ мінеральних вод. Через таку неузгодженість родовища «Нафтусі», «Юзі» та лікувальних розсолів впродовж кількох місяців використовують без належних дозволів. «А це питання — не тільки збереження та раціонального використання земних надр, а державні інтереси, позитивний імідж українських оздоровниць», — наголосила Ірина Сех.
Львівська область.