«Минулого навчального року першокласники навчалися за новим державним стандартом, а з 1 вересня на нього перейдуть учні другого та п’ятого класів. Обговорюється проект Концепції профільного навчання. Які ще новації приготувало галузеве міністерство?» — запитують старшокласники Сергій Шевальов та Ніна Москаленко з Полтавщини.

Із нових предметів у другому і п’ятому класах з’являться також «Основи інформатики», а в п’ятому ще й друга іноземна мова. Чиновники обіцяють, що всі підручники будуть у навчальних закладах задовго до першого вересня....

Як і раніше, учні 8—9 класів займатимуться допрофільною підготовкою. Нещодавно оприлюднено нову Концепцію профільного навчання для старшокласників. Пропонується учням обрати шість обов’язкових предметів: українську мову і літературу, іноземну мову, історію України та всесвітню історію, математику, природознавство і фізичну культуру. Старша профільна школа стартує з 1 січня 2018 року, а до цього мають бути написані навчальні програми, підручники.

Із зовсім нового — додається практичний спецкурс «Професійні проби». Він передбачає роботу учнів за обраною спеціальністю.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.