Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов запропонував керівникам опозиційних фракцій Верховної Ради Віталію Кличку («УДАР»), Арсенію Яценюку («Батьківщина») та Олегу Тягнибоку («Свобода») зустрітись у понеділок, 22 липня, та обговорити ситуацію, що склалася довкола проведення сесії Київради.
«Я переконаний у тому, що вам не байдуже благополуччя киян та розвиток нашого міста. Тому звертаюся до вас із закликом сісти за стіл конструктивних переговорів. Через зрив пленарного засідання сесії Київради 11 липня сотні тисяч столичних лікарів, учителів, соціально незахищених киян позбавлені муніципальних надбавок, зупинено фінансування будівництва метрополітену, реконструкції Поштової площі, ремонту міських доріг та вирішення інших питань життєдіяльності міста», — зазначив голова КМДА у відкритому листі до лідерів парламентських фракцій.
О. Попов також нагадав, що згідно із законодавством України лише Київрада має повноваження ухвалювати рішення про внесення змін до бюджету і Програми економічного та соціального розвитку Києва.
«Саме тому закликаю вас до відкритого й відвертого діалогу щодо проведення засідання сесії Київради, до порядку денного якого пропонується внести виключно нагальні соціально важливі питання життєдіяльності міста. Запрошую вас до перемовин 22 липня 2013 року», — йдеться у зверненні.
Утім, як напередодні зазначив Віталій Кличко, «УДАР» і надалі діятиме всіма методами, щоб не допустити проведення нелегітимної сесії Київради. «Брати участь у незаконних засіданнях наша фракція не збирається».
А от народні депутати від «Батьківщини», що обрані за мажоритарними округами у місті Києві, планують зустрітися з головою КМДА О. Поповим уже сьогодні. За повідомленням прес-служби «Батьківщини», під час цієї зустрічі планується обговорити ситуацію. Крім того, парламентарії вимагатимуть, щоб голова КМДА направив до Президента звернення з вимогою терміново призначити вибори міськради та міського голови столиці.