Одне із найпотужніших металургійних підприємств України прийняло на роботу 140 молодих спеціалістів

До професійного свята комбінат «Запоріжсталь» традиційно порадував своїх працівників та ветеранів виробництва. Зокрема, лише на преміювання робітників та інженерно-технічного складу підприємства з нагоди свята металургів виділено понад 413 тисяч гривень. Ще 234 тисячі становить матеріальна допомога непрацюючим ветеранам «Запоріжсталі». Тут варто додати, що забезпечення соціальних гарантій колективу підприємства є не декларативним, а діючим пріоритетом у роботі голови правління ПАТ «Запоріжсталь» Ростислава Шурми. Зрозуміло, що без помітних успіхів власне на виробництві й згадані високі соціальні виплати не були б можливими.
Зауважимо, що протягом першого півріччя цього року комбінат збільшив виробництво сталі на 3,4 тисячі тонн (порівняно з тим самим періодом 2012 року), а прокату відповідно — на 34,5 тисячі. Таким чином, підприємство виробило за шість місяців 1866,4 тисячі тонн сталі та 1580,3 тисячі тонн прокату. Активна виробнича діяльність «Запоріжсталі» дала змогу перерахувати за тих самих шість місяців цього року до бюджетів всіх рівнів майже 394 мільйони гривень, із них до місцевого бюджету надійшло понад 129 мільйонів. Зауважимо, що минулого року згадані показники становили майже 376 мільйонів гривень і 124,5 мільйона відповідно.
До сказаного варто додати і таке: тільки на літнє оздоровлення дітей співробітників «Запоріжсталі» підприємством цього року виділено 4,3 мільйона гривень. У цьому плані керівництво комбінату дивиться у майбутнє: адже ще одним пріоритетом підприємства є ставка на молодь. До слова сказати: тільки цього року виробничу практику на заводі пройшли 240 студентів і 87 учнів професійного ліцею, а на роботу вже прийнято 140 молодих спеціалістів.