Хліб за угорською технологією та стародавніми рецептами випікатимуть у селі Селець Дубровицького району, що на Рівненщині. Домашні буханці будуть без жодних хімічних домішок, їх вологість буде в рази нижчою, ніж у звичайних фабричних, тому вони зберігатимуться довше.
Селецький сільський голова Павло Голяга запевняє, що громада зацікавлена в реалізації проекту з пекарнею за угорським зразком, бо тут матимуть роботу близько сотні селян. Адже після розпаду колгоспу-мільйонера багато людей залишилися без роботи. Тим часом інвестор планує не лише випікати оригінальний хліб, а й будує свій млин — у перспективі ще й вирощуватиме зерно.
Добірні висівки для випікання популярного та соціального сортів хліба братимуть із власної борошномельні. В асортименті, крім традиційних хлібин, будуть також оригінальні — житні та з додаванням льону. А ось для випікання всіх різновидів використовуватимуть тільки дрова твердих порід та різнорівневі за температурою печі.
Домашній хліб насамперед смакуватимуть місцеві родини. Він буде дешевшим, ніж привезений із Луцька й Рівного. Щоденно випікатимуть по 6300 паляниць вагою 830 грамів. Є також задумка пекти й сімейні двокілограмові хлібини.