Про це сказав радник Президента України, народний депутат Микола Томенко (на знімку), коментуючи результати останнього соціологічного дослідження.
«Настрої в Центральній Україні здебільшого відповідають настроям мешканців усієї держави. І останнє дослідження ще раз підтверджує, що більшість громадян підтримують мирний план Президента і сподіваються на те, що вдасться нормалізувати ситуацію мирним шляхом», — зазначив М. Томенко.
Так, як повідомляє прес-служба парламентарія, згідно із соціологічним дослідженням, проведеним «Українським демократичним колом» 27 листопада — 4 грудня в Черкаській області, 60,3 відсотка мешканців Черкащини підтримують те, щоб ситуація на сході України була нормалізована мирним шляхом. Водночас 29,6 відсотка опитаних підтримують військове вирішення ситуації. Не змогли визначитися 10,1 відсотка опитаних.
До того ж ставлення міського і сільського населення області до розв’язання проблем на сході країни майже однакове. Так, за мирне вирішення ситуації висловлюються 61,1 відсотка міського і 59,3 відсотка сільського населення. За військовий варіант висловилися 27,4 відсотка містян і 32,4 відсотка сільських мешканців.