У яскраве небо, на тлі будівлі стародавнього Миколаївського яхт-клубу, злетіли прапори — синьо-білий і біло-жовто-блакитний. Так стартувала на Південному Бузі велика клубна регата — «Вітрила Ротарі». Всеукраїнські перегони, які втретє проводяться в Миколаєві, цього року вперше набули міжнародного статусу.
22 яхти-учасниці та їхні екіпажі прибули з Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Полтави, Сімферополя та інших міст України, а яхта «Топаз» — геть здалеку, із французького міста Канн. Капітан Жільбер Гаво вважає за честь для себе приєднатися до масштабної благодійної акції.
Rotary Іnternatіonal — єдина гуманітарна організація у світі, що є членом ООН, її миколаївський клуб працює майже 20 років і на його рахунку чимало добрих справ. Нинішня регата — не виняток.
— Миколаївська обласна федерація вітрильного спорту прийняла рішення всі кошти від стартових внесків передати на боротьбу з поліомієлітом — у рамках глобального проекту Rotary. За останні роки організації вдалося зібрати порядком 140 млн. доларів, і сьогодні залишилося буквально дві-три країни, в яких поліомієліт ще не переможено.
Благородні цілі, схоже, додали учасникам перегонів спортивного азарту. Усі вони на великому піднесенні, гідно пройшли непростий маршрут завдовжки у два дні й сорок миль — на Волоську косу і назад. Фінішували також у Миколаївському яхт-клубі, де й відбулася врочиста церемонія нагородження переможців і закриття регати.
 
Миколаїв.
На знімку: яхти, на старт!
Фото автора.