Учора в Казані (Росія) фінішувала Всесвітня Універсіада. Її підсумки підіб’ємо дещо пізніше. А тепер розповімо про здобутки українських атлетів 16 липня — передостаннього дня студентського спортивного фестивалю. Вони мали рясний медальний доробок.
Почнемо з кульової стрільби. Чарівна чернігівчанка, олімпійська чемпіонка Афін-2004, дворазова бронзова призерка Олімпіади в Лондоні-2012 Олена Костевич (на знімку) до своїх численних нагород додала ще й золоту медаль чемпіонки Універсіади-2013 у стрільбі з малокаліберного пістолета (25 м).
Олена Костевич на цьому не зупинилася і разом із подругами по збірній України (Катериною Домкіною і Мартою Бойчук) настріляла на «срібло» у командних змаганнях (25 м). Бронзовими призерками також стали українки (Дарья Шаріпова, Євгенія Борисова і Тетяна Тарасова) у стрільбі з гвинтівки лежачи (50 м).
Художня гімнастика. Індивідуальні вправи. Обруч. Однакові показники у Аліни Максименко і Ганни Різатдінової, а в підсумку — бронзові медалі. М’яч. «Бронза» у Різатдінової. Булави. Знову «дуплет», але «срібний» — Максименко і Різатдінова.
Добре попрацювали українські грації і в групових вправах. Здобуто бронзові медалі у вправах з предметами (10 булав) і групових вправах «3 м’ячі +2 стрічки». Ці відзнаки виборювали: Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Олександра Гридасова, Валерія Гудим, Світлана Прокопова, Вікторія Мазур.
Самбо. Тут у нас два «срібла»: в Луїзи Ганутдінової (68 кг) та Раміка Тонояна (+100 кг).
Греко-римська боротьба. Дмитро Пишков (74 кг) відзначений бронзовою нагородою.
Плавання. Третім на дистанції 50 м вільним стилем фінішував наш Андрій Говоров.
На ранок учорашнього дня у скарбниці команди України лежало 77 (!) медалей — 12 золотих, 29 срібних і 36 бронзових. За загальною кількістю нагород ми були третіми після Росії (285) і Японії (84).
Фото НОК України.