Сьогодні на своєму стадіоні одеський «Чорноморець» першим з українських клубів розпочне єврокубковий сезон. «Моряки» у першому матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи приймають молдовський клуб «Дачія» (Кишинів). Матч розпочнеться о 20.00.

Отже, поєдинок першого туру нового чемпіонату країни в Севастополі став для одеситів останньою репетицією перед євростартом. Тому цікаво було почути думки наставника «Чорноморця» Романа Григорчука (на знімку).
— У Севастополі мені сподобалося ставлення футболістів до гри, до своїх обов’язків, — сказав Роман Йосипович. — Надто їхня принциповість, їх здатність боротися за результат і за своє ім’я. Тому сказав своїм хлопцям добрі слова за те, що вони мали солідний вигляд на футбольному полі. Звичайно, хочеться, щоб виконавська майстерність була ліпшою, але коли люди чесно ставляться до футболу, поважають себе, своє ім’я, уболівальників, то вони після таких ігор зазвичай сильнішають. Думаю, що ми в зустрічі з севастопольцями, котра завершилася з рахунком 1:1, придбали більше, ніж втратили.
— То можна вважати, що «Чорноморець» підійшов збалансованим та емоційно зібраним до першого поєдинку в Лізі Європи?
— Маю чималий досвід таких зустрічей. Знаю, які проблеми з’являються у команди в плані чергування емоційних станів. Ми давно з підопічними готуємося до цього. Однак можу стверджувати, що наша команда в плані колективу, самого поняття «команда» в найкращому розумінні цього слова, у футбольній культурі й стосовно гри стала кращою. Гадаю, ця сума чеснот, і наша робота в цьому напрямі допоможуть нам справлятися з найскладнішими завданнями, виступаючи на кількох фронтах. Через певний час футболісти звикають до великих навантажень, організм на таке здатний, і згодом нам буде простіше.
— Ряд гравців тепер лікується. То яка оптимальна кількість виконавців потрібна для плідної і успішної роботи на трьох фронтах?
— Лише кількість не гарантує успіх. Дуже важливо мати збалансований і добре укомплектований ансамбль. Важлива наявність у колективі універсальних майстрів. Хоча і це не все. Потрібно, щоб люди були універсалами і були здатні зіграти на різних позиціях, могли заміняти один одного. Втім, і оптимальна кількість гравців має бути. Нам украй потрібний центральний оборонець і ще один атакуючий гравець, щоб почуватися впевненіше.
Додамо, що матч «Чорноморець» — «Дачія» вживу транслюватиме телеканал «Футбол».
Фото з архіву «Голосу України».