А візьмуться за це футбольні фахівці з Бразилії Алан Коббет і Джо Пауло Ніццо (на знімку). Вони вже провели переговори щодо створення школи з компанією «Спорт Агент», футбольними клубами «Зоря» і «Олімпік», а також із засновником музею Пеле в Луганську Миколою Худобіним. Попереду — перемовини зі спонсорами.

«Я сподіваюся, що до літа 2014 року школа футболу в Луганську відкриється», — запевняє Джо Пауло Ніццо. Навчання всіх бажаючих буде абсолютно безплатним, щоб кожен, хто любить футбол, зміг розкрити в собі талант. Також планується підвищення кваліфікації наставників. Уся тренерська база, а також координатори та інші фахівці будуть винятково з Бразилії.

Гості — не новачки у світі футболу. В Алана Коббета є своя невелика команда на батьківщині, а Джо Пауло Ніццо колись сам грав, а нині тренує молоді команди. В обох є досвід у створенні такої школи в Бразилії.

Чому для втілення своєї ідеї спеціалісти вибрали саме Луганськ? «Не повірите, — відповідає Алан Коббет, — але моя інтуїція підказує, що це місто ідеально підійде для створення школи футболу. Тим паче, тут є музей бразильського футболіста Пеле». До речі, Джо Пауло й Алан були в захваті від нього. «Навіть коли в Бразилії відкриють нарешті музей Пеле, він не буде таким класним, як луганський. А все тому, що Микола Худобін вклав у нього свою душу», — зазначив Ніццо.

Фото із сайту «Схід.іnfo»