16 липня збунтувалися мешканці селища Заболотів Снятинського району.
Вони перекрили дорогу, що пролягає їхнім населеним пунктом. У такий спосіб намагалися привернути увагу влади до найгострішої проблеми бездоріжжя. Тож на трасі державного значення утворилась автомобільна загата завдовжки в півтора кілометра. Громадські активісти тримали в руках плакати з єдиною вимогою: «Не дайте хліба, а дайте дорогу».
До протестантів приїхали представники обласного автодору. Після непростих перемовин люди все-таки зняли облогу з дороги, та попередили, що перекриють її наступного тижня, якщо не почнеться ремонт. Водночас станом згаданого автошляху Стрий—Чернівці—Мамалига зацікавилися працівники прокуратури. Вони вимагають покарати посадових осіб Коломийської дорожньо-експлуатаційної дільниці (ДЕД), яка обслуговує дороги Снятинського району. 
У діях чи, точніше, бездіяльності останніх, на думку правоохоронців, є ознаки порушення вимог Закону України «Про автомобільні дороги».
Уже встановлено, що цьогоріч ДЕД зовсім не ремонтувала цей відтинок шляху. Крім того, прокурорська перевірка виявила, що у 2012-му на ремонт доріг району з бюджету було виділено майже   2 мільцони гривень. Однак посадові особи дільниці не розподілили згадані кошти на ремонт найнебезпечніших ділянок, що, у свою чергу, може спричинити дорожньо-транспортні пригоди.