Заступник міського голови — секретар Київради Галина Герега звернулася до ГУ МВС України у Києві та столичної прокуратури із заявою, в якій просить розпочати досудове розслідування «щодо вчинення хуліганських дій та зриву пленарного засідання Київради 11 червня 2013 року». Крім того вона закликала «вжити заходів прокурорського реагування щодо осіб, які вчинили зазначені правопорушення».

У зверненні зазначається, що 11 червня цього року під час пленарного засідання Київради народні депутати та невстановлені особи порушували громадський порядок, ображали депутатів, керівних осіб, працівників Київради та Київської міськдержадміністрації.

«Відповідно до законодавства України не встановлена залежність, або підпорядкованість місцевої ради Верховній Раді України, тож народні депутати не мають повноважень давати вказівки, або в інший спосіб спонукати депутатів місцевих рад до виконання наданих їм повноважень, Закон України «Про Регламент Верховної Ради України» не поширює свою дію на діяльність місцевих рад», — йдеться у зверненні. При цьому Г. Герега зазначила, що через зрив пленарного засідання Київради «Київ не зможе спрямувати 100 млн. грн., які надійшли з держбюджету, на реконструкцію Поштової площі та на будівництво метро на Теремки. Крім того, без рішень Київради не буде перерозподілено кошти на реконструкцію транспортних розв’язок та каналізаційних колекторів».

Свої підписи під цим зверненням також поставили керівники 10 фракцій та груп Київської міськради: Юрій Бондар (Громадський актив Києва), Віктор Грінюк (Спортивний Київ), Юрій Дмитрук (Столичні реформи), Олексій Омельяненко (Партія регіонів), Борис Дробот (Кияни), Денис Москаль (Республіка Київ), Микола Лук’янюк (Відродження Києва), Віталій Павлик (Демократична партія України), Алла Шлапак (Соціальна справедливість), Ігор Кононенко (Ініціатива).

У партії «УДАР» повідомили про намір оскаржити у Вищому адміністративному суді України бездіяльність Верховної Ради, яка не призначає вибори у столиці.

Натомість народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів) наголосив, що «з правової точки зору нинішня Київська міська рада є легітимною до обрання нової Київради, оскільки норму Конституції про безперервність влади ще ніхто не скасовував».