У понеділок 15 липня 20-та сесія Волинської обласної ради майже одноголосно прийняла Звернення у зв’язку з Волинською трагедією 1942—1944 років.
Перш ніж приступити до його обговорення, до депутатів звернувся голова облдержадміністрації і водночас керівник найбільшої депутатської фракції «Нова Волинь» Борис Клімчук. Він подякував усім волинянам за добру підготовку до приїзду в Луцьк Президента Польщі Броніслава Коморовського.
— Учора ми переступили через свої серйозні образи і дали шанс і нам, і полякам далі йти важкою дорогою через примирення до порозуміння, — сказав Борис Клімчук.
— Своєю резолюцією польський Сейм намагається перекреслити усі напрацювання у напрямі українсько-польського порозуміння, які були досягнуті впродовж останніх 20 років, — йдеться у зверненні. — В останні місяці з боку значної частини польської політичної еліти відбувалося цілеспрямоване нагнітання антиукраїнської істерії, лунали заяви, які ображають честь і гідність української нації. Своїми непродуманими діями частина польських політиків розпалюють нове протистояння. Справжні дружні та добросусідські відносини між Україною та Польщею можливі тільки на основі історичної правди...
Після внесення низки доповнень і поправок, які деталізують стан українсько-польських відносин у передвоєнний і воєнний період, характеризують сьогоднішню політичну ситуацію, за звернення проголосувало 64 із 65 присутніх у залі депутатів. Цей документ буде направлений Президенту України, Верховній Раді, а також Генеральному Консульству Республіки Польща в Україні.
 
Волинська область.