Площа реально повернутих земель за рішеннями судів становить 51 га на суму майже 1,3 млн. грн. За поданнями вдалося запобігти незаконному «нарізанню» ще 87 га на суму понад сім млн. грн. Крім того, у судах розглядають ще 125 прокурорських позовних заяв, які мають повернути державі більш як 142 га цінних закарпатських земель.
Лише впродовж першого півріччя прокуратурою винесено майже 160 постанов про проведення перевірок, за результатами яких зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто майже 70 посадовців органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування. Серед них — два десятки посадовців органів державного контролю, повідомили «Голосу України» в прес-службі прокуратури Закарпатської області.
За результатами проведеної перевірки прокуратурою до Господарського суду області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі облдержадміністрації, Берегівської РДА до Яношівської сільської ради про стягнення втрат сільгоспвиробництва в розмірі майже 1,5 млн. грн. Позов — у провадженні суду.
Закарпатська область.