Уже певний час на місцевих інтернет-сайтах Івано-Франківщини обговорюється інформація про неправомірні дії працівників міліції Івано-Франківського УМВС щодо нещодавно затриманого громадянина О.Г. Щоб спростувати повідомлення, які дискредитують роботу прикарпатської міліції, начальник управління МВС в області Олег Сало скликав прес-конференцію.
Генерал-майор повідомив, що деякі особи, щоб уникнути кримінальної відповідальності, спекулюють на резонансних врадіївських подіях. Щодо затриманого О.Г., то він, за словами правоохоронця, вже певний час був у складі організованого злочинного угрупування, що спеціалізувалася на квартирних крадіжках на території Івано-Франківської та Львівської областей. Злочинці вчинили 17 пограбувань із проникненням до помешкань громадян.
У січні поточного року працівниками карного розшуку було отримано інформацію про діяльність угрупування і вже в червні зловмисників затримали. Під час обшуків за місцем їх проживання були виявлені речові докази. Наразі матеріали кримінального провадження направлені до суду.
Також Олег Сало повідомив журналістам деякі подробиці з життя затриманого О.Г. Виявляється, чоловіка вже неодноразово притягували до кримінальної відповідальності, зокрема, «за задоволення статевої пристрасті неприроднім шляхом, злісну непокору співробітникам установи виконання покарань, грабіж та зберігання наркотиків».
Щодо неправомірних дій міліції і повідомлень про побиття О.Г., то було зазначено, що медики відразу оглянули затриманих, коли їх доправили до слідчого ізолятора, і не виявили у них жодних тілесних ушкоджень, про що свідчать і матеріали відеоспостереження, яким обладнані усі приміщення, де проводяться допити.