Четверо юних математиків із Тернопільщини (це майже половина збірної України, у складі якої 10 осіб) поїдуть на Міжнародний чемпіонат із розв’язання логічних математичних задач, який відбуватиметься у Франції 30—31 серпня.
Хоча в області й немає престижних спеціалізованих закладів, як у великих містах, юні таланти формуються у звичайних школах. Математики з Тернопільщини вже третій рік беруть участь у престижних міжнародних змаганнях. Удруге поїде до Парижа дев’ятикласник із тернопільської загальноосвітньої школи №16 Ярослав Жидик. Компанію йому складуть восьмикласниця цієї ж школи Дарина Шандрук, п’ятикласник із Гусятина Юрко Побережний та президентський стипендіат, переможець багатьох олімпіад не лише з математики, а й із фізики та біології Іван Блащак (Українська гімназія імені Івана Франка, що в Тернополі).
Батьки талановитих дітей мали знайти самі або залучити спонсорів для фінансування поїздки, а це майже 10 тисяч гривень на кожного. На жаль, із цих причин не поїде учень Тернопільського технічного ліцею Андрій Хом’як — срібний призер всеукраїнського рівня Міжнародного чемпіонату.
Тернопільська область.